No-title-2

Youth on hold – Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Μιράντας Παπαδοπούλου

Πέμπτη 6 Οκτ 19.00
1ος όροφος Μεγάλης Λέσχης

Youth on hold

Στιγμές που αλλάζουν καθοριστικά τις ζωές μας στο πέρασμα του χρόνου. Εκεί όπου ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει σε μια στιγμή τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις απώλειες μας.
Ένα σπίτι εγκλωβίζει σε ένα pop σκηνικό φθοράς, χαμένες αθωότητες, κουρασμένα νεανικά σώματα και βλέμματα απόγνωσης.
Συνθήκες πανδημίας. Συνθήκες οδυνηρού παρόντος και αβέβαιου μέλλοντος.
Η ματιά μου διεισδύει μέσα από ένα παράθυρο, σχεδόν αδιάκριτα, στην βαρετή τους καθημερινότητα.
Αναμνήσεις της δικής μου παιδικής ηλικίας επιστρέφουν βλέποντας αυτά τα κορίτσια που, σε αντίθεση με εμένα, απαλλαγμένα από τα πρέπει του «καλού παιδιού» βιώνουν μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα την απόλυτη ελευθερία…

Η Μιράντα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας το 1970, όπου παρέμεινε μέχρι το 1980. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μένει μέχρι σήμερα. Η ενασχόληση της με τη φωτογραφία ξεκίνησε τυχαία το 2014, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει το foodprints.gr, μία σελίδα με συνταγές μαγειρικής, και αγόρασε φωτογραφική μηχανή για αυτό το σκοπό. Σύντομα ανακάλυψε το πάθος της για τη φωτογραφία και άρχισε να προσεγγίζει θέματα εκτός του φαγητού, διευρύνοντας τη θεματολογία της. Το 2015 ξεκίνησε σεμινάρια με τον Τάσο Σχίζα και μετά μαθήματα στη Στερέωση από το 2018 μέχρι σήμερα. Τον τελευταίο χρόνο κάνει σεμινάρια και με τον Στράτο Καλαφάτη. Έχει συνεργαστεί ως φωτογράφος με εταιρείες ρουχισμού, χώρους εστίασης και οινοποιεία, αλλά η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία παραμένει κυρίως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Share this post

Scroll to Top