ioannidis1

Σμύρνη 1919-1920: αφανείς ήρωες και άσημοι άνθρωποι σε πίνακες ζωγραφικής, ημερολόγια και φωτογραφίες. Διάλεξη Κώστα Ιωαννίδη

Σάββατο 1 Οκτ 19:30
1ος όροφος Μεγάλης Λέσχης

Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι ιστορικός της τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής θεωρίας και κριτικής της τέχνης στην ΑΣΚΤ. Διδάσκει επίσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εικαστικές Τέχνες” του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, καθώς και στο ΠΜΣ του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες πάνω στην ιστοριογραφία και την κριτική των εικαστικών τεχνών και της φωτογραφίας σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά, τα βιβλία Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια (futura, 2008), Μία “Υπερόχως Νόθος Τέχνη: Ποιητικές της Φωτογραφίας. Τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα (futura, 2019) και μαζί με την Εμμανουέλα Κάντζια το Τρεις εν Πλω (ΜΙΕΤ, 2018).

Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του ΙΚΥ, ενώ ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright έχει εκπονήσει έρευνα στα αρχεία του ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης και του Rockefeller Archive Centre και έχει δώσει σχετικές διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Colorado. Για το καλοκαίρι του 2022 θα είναι υπότροφος του Clark Art Institute (ΗΠΑ). Έχει επιμεληθεί εκθέσεις εικαστικών και έχει οργανώσει εργαστήρια με συμμετοχή εικαστικών και θεωρητικών της ΑΣΚΤ.

Από το 2016 έως το 2018 υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη Φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (asfaphotocourses).

Είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας The Provinces (www.the-provinces.com), μια πλατφόρμα για φωτογράφους που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια.

Μαζί με την Ελένη Μουζακίτη είναι επίσης συνιδρυτές του www.indexical.gr,  ενός πειραματικού – ερευνητικού χώρου για τη φωτογραφία ως τέχνη και τη θεωρία της.

Share this post

Scroll to Top