mouzakiti3

Portfolio Review με την Ελένη Μουζακίτη

Κυριακή 2 Οκτ 18:00-21:00
1ος όροφος Μεγάλης Λέσχης

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φωτογραφική Εβδομάδα 2022 / Kavala Photo Week, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε ανερχόμενους φωτογράφους για portfolio reviews. Τα portfolio reviews θα πραγματοποιήσει η καλεσμένη του φεστιβάλ Ελένη Μουζακίτη.

Κόστος συμμετοχής: 20€.

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν έως τριάντα (30) τυπωμένες φωτογραφίες οι οποίες να αποτελούν σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project.
  • Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον 1ο όροφο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 10:00 – 12:00, και Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 18:00-21:00.
  • Δηλώστε συμμετοχή (πρώτοι 6),ένα σύντομο βιογραφικό και μια σύντομη περιγραφή της φωτογραφικής σας δουλειάς
Portfolio Review

Η Ελένη Μουζακίτη είναι φωτογράφος, εκπαιδευτικός με αντικείμενο τη φωτογραφία και επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων.

Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, FU Berlin και στο Ruprecht-Karl University στη Χαϊδελβέργη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΑ in Image and Communication από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) του τομέα Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στη Φωτογραφία ως καλλιτεχνική πρακτική από το School of Art, Design and Technology, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπυ του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπήρξε υπότροφος του Iδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του DAAD (Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών του Γερμανικού κράτους) για τις σπουδές της στη Γερμανική και Συγκριτική Λογοτεχνία και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη φωτογραφία.

Το φωτογραφικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ διεθνώς (Bankside Browser – Tate Gallery of Modern Art, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, International Month of Photography Bratislava, Heterotopia – 1st Thessaloniki Biennale, Bluesky Gallery Oregon USA, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ulis Photofestival – Κωνσταντινούπολη, Elika Gallery κ.α). Τα πορτφόλιο της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ομαδικούς και ατομικούς καταλόγους εκθέσεων.

Τα έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της συλλογής τέχνης ACG και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.

Η Ελένη έχει σχεδιάσει, οργανώσει και διδάξει το μάθημα Φωτογραφίας στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2002 – 2006) και τα μαθήματα Creative Photography I & II στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (2013-2016) . Από το 2016 έως το 2018 δίδαξε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από το 2018 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα -(MA στη Φωτογραφία και την Οπτική Γλώσσα) του AKTO / Middlesex University, UK. Έχει επίσης σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα – και εντατικά εργαστήρια σε συνεργασία με φωτογραφικά κέντρα και φωτογραφικούς ομίλους στην Ελλάδα. Οργάνωσε, συντόνισε την παραγωγή και επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και εκδόσεις.

Η Ελένη είναι ιδρυτικό μέλος του The Provinces, μια πλατφόρμα για φωτογράφους που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια.

Mαζί με τον Κώστα Ιωαννίδη είναι συνιδρυτές του indexical photography & theory hub

Στο καλλιτεχνικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς στο δημόσιο χώρο, τη γεωγραφία του ελεύθερου χρόνου, το τοπίο ως φαντασία του «ανήκειν», καθώς και σε θέματα της μνήμης – ιστορίας.

www.elenimouzakiti.com

Share this post

Scroll to Top