nomadiki

Παρουσίαση της Νομαδικής Βιβλιοθήκης

Παρασκευή 7 Οκτ 19.00
Αναγνωστήριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Εβδομάδας/ Kavala Photo Week 2022, ο Φωτογραφικός Όμιλος παρουσιάζει τη Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας/MedPhoto Festival.  Η Νομαδική Βιβλιοθήκη είναι μια συλλογή/βιβλιοθήκη με φωτογραφικά βιβλία από όλον τον κόσμο.

Η συλλογή αποτελείται από κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και από έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Με γνώμονα τη φωτογραφική/εικαστική εκπαίδευση του κοινού, την επιμόρφωση φωτογράφων, φοιτητών και παντός ενδιαφερόμενου, η συλλογή έχει έναν νομαδικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Ταξιδεύει, δανείζει, παρουσιάζει τα βιβλία της διαδικτυακώς μέσα από αντίστοιχες πλατφόρμες, εμπλουτίζεται διαρκώς και αποτελεί αφορμή για σεμινάρια και workshops. Παραχωρείται διαδοχικά σε δημόσιες/δημοτικές βιβλιοθήκες πόλεων ανά την Ελλάδα, αλλά και σε φορείς που επιθυμούν τη συνεργασία όπως εκπαιδευτικά ιδρυμάτα ή φεστιβάλ βιβλίων, ώστε το κοινό να έρχεται σε επαφή με τις φωτογραφικές εκδόσεις και τη δουλειά σημαντικών δημιουργών. 

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τη σημαντική αυτή συλλογή και να την ξεφυλλίσουμε μαζί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας την Παρασκευή 9/10 και ώρα 19.00. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση γίνεται πάντα με σεβασμό προς τα βιβλία.

Μια εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με το Medphoto Festival και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Νομαδική βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε στο https://medphoto.gr/el/nomadic-library-2/

** Η συλλογή θα βρίσκεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2022

Share this post

Scroll to Top